• Butiken i Solna är öppen ons-tors 16:30-19:00
Frakt 69:- Frifrakt över 1400:-

Thesoulpharmacy's köpvillkor


FÖRETAGSINFORMATION

Innehållet på denna hemsida och i denna webbshop tillhandahålls, uppdateras och hanteras av thesoulpharmacy AB; org.nummer 559298-2010. Företaget har sitt säte i Solna, Stockholm.

Önskar du att komma i kontakt med thesoulpharmacy, skicka ett mail till [email protected] med ditt namn, ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort. 


BESTÄLLNING

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. En beställning är bindande och medför betalningsansvar för dig som kund.

Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta thesoulpharmacy via e-post till [email protected]


Thesoulpharmacy följer konsumentköp- och distansavtalslagen som avser att skydda dig som konsument när du genomför köp på distans. Läs mer hos Konsumentverket. Alla bedrägeriförsök polisanmäls och vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.


LEVERANS och FRAKTVILLKOR 

Alla ordrar skickas normalt inom 4-6 arbetsdagar efter mottagen betalning. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Vid särskilda erbjudanden och Svenska högtider kan leveranstiden komma att förlängas något. Avvikelser utöver detta kan förekomma. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att jag har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta mig på e-postadress: [email protected].

Vi kan inte tillgodose speciella önskemål gällande leverans, leveranssätt, utlämningsställe eller liknande utöver de alternativ du har i kassan.


Som kund inom Sverige kan du välja mellan Avhämtning, Försäkrad försändelse eller Varubrev
Små beställningar skickas som brev.  

För ordrar med Försäkrad försändelse tillkommer en fraktavgift om 109:- SEK per order och ordertillfälle. Val av försäkrad försändelse blir inte fraktfri. En försäkrad försändelse är spårbar och försäkrad (hos PostNord) vid eventuell förlust eller skada.

För Varubrevsordrar tillkommer en fraktavgift om 69:- SEK per order och ordertillfälle. Om ert ordervärde överstiger 1400:- SEK erhåller du som väljer detta fraktsätt fri frakt. En varubrevsförsändelse är spårbar men PostNord ersätter inte kund vid eventuell förlust eller skada. 


Alla paket levereras av Postnord vilket kund godkänner vid genomförd orderplacering. När din order är skickad får du en avisering. Vi rekommenderar dig att ladda ner Postnords app där du, om du registrerat din mailadress och/eller ditt telefonnummer, kan följa alla försändelser från oss. Där får du också aviseringar om att din order finns att hämta hos ombud vilket PostNord ibland kan missa. 


Du som kund ansvarar för att ange korrekt leveransadress i ordern och för att leveransen hämtas ut. Vid fel angiven adress eller om ordern går i retur debiteras du en administrationsavgift på 400:- SEK för att täcka returavgiften hos PostNord, ny frakt och thesoulpharmacys hanteringskostnad. 

Aviseringar om leverans skickas normalt via mejl eller sms. 


FEL I LAGERSALDO OCH SLUTSÅLDA PRODUKTER

Ibland är lagersaldot i webbshoppen fel och thesoulpharmacy kan inte leverera en vara du beställd. Skulle detta hända förbehåller vi oss rätten att stryka denna vara och skicka resten. Thesoulpharmacy kommer då att återbetala dig för den slutsålda produkten i fullo förutsatt att du inte halkar under gränsen för fraktfritt; varpå du återbetalas summan som är kvar efter att fraktavgiften om 59:- är täckt. 

 

PRISER
Alla priser på hemsidan anges i SEK och är inklusive 25% moms. Thesoulpharmacy förbehåller sig rätten att utföra prisändringar utan förvarning. Dessa kan vara orsakat av, men inte begränsat till, prisändring från leverantör, feltryck i prislistan, valutakurser, portokostnader, omkostnader och felaktigheter i priser beroende på felaktig information. Butikspriserna är de som gäller om ingen annat är överenskommet. 

Varken prissänkningar eller prishöjningar som presenteras påverkar en beställning som redan är betald.


BETALNINGSALTERNATIV

Thesoulpharmacy erbjuder betalningsalternativen Swish, Klarna, Nets och Stripe kortbetalning vid utcheckning. 

Enligt lag har jag som företagare Swish-handelsavtal och du swishar thesoulpharmacy's 123 nummer. 

Klarna och Nets erbjuder kortbetalning, delbetalning och faktura. 


Vid förfrågan kan även jag, efter övervägande och eventuell förenklad kreditprövning utan kännedomskopia, erbjuda faktura och delbetalning till dig som kund direkt av thesoulpharmacy. Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en extra avgift om 45:- SEK inkl moms. Fakturor större än 20 000:- SEK. delfaktureras 40% vid ordertillfället.


DRÖJSMÅLSRÄNTA

Betalningsvillkoren ser olika ut; för en soulbox är det 24 timmar och vid faktura hos mig framgår det av fakturan (14 eller 30 dagar). Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60:- SEK samt dröjsmålsränta med 22% + gällande referensränta. 


ÅNGERRÄTT 
Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.  

 
Du måste skriftligt meddela att du ångrar dig. 

Meddelandet ska skickas till [email protected]. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till thesoulpharmacy AB. Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpacketerade och i ursprunglig förpackning. Ditt ordernummer skall vara tydligt markerat och adderas tillsammans med innehållet i din retur. Vid en retur tar thesoulpharmacy AB ut en administrationsavgift om 75:- SEK som vi drar av på återbetalningsbeloppet. Utöver detta förbehåller vi oss rätten att, på återbetalningsbeloppet, dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt. 
 

Ångerrätten kan inte åberopas; 

- Om det är en specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.

- Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.

- Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.

- Om det har gått mer än 14 dagar sedan du mottagit din produkt.

- Om varan inte lämnas tillbaka i samma skick som den hade när den levererades till kunden.

- Vid köp av rabatterade varor eller specialordrar.   

- Om värdet på din order understiger 400:-


REKLAMATION OCH KLAGOMÅL 

I kristaller förekommer det naturlig sprickbildning vilket ej innebär att varan är defekt, mindre vacker eller kraftfull och är därför inte skäl för reklamation.  

Thesoulpharmacy besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas till [email protected] omedelbart efter att defekten har upptäckts.  
 
Eventuella fel och defekter ska alltid rapporteras till [email protected] där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. Du ska också bifoga tydliga bilder på produkten, i dagljus, i den förpackning som produkten levererades i. Om vi inte lyckas att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Thesoulpharmacy AB står för returfrakt vid godkända reklamationer.  

- Returer som skickas mot postförskott eller liknande hämtas inte ut.  

- Skulle retunerat paket försvinna står kund för förlorade produkter. 

Thesoulpharmacy förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se


Returer skall alltid skickas till; thesoulpharmacy AB, att Ebba Snögren, Uppfartsvägen 1, 16938 Solna

Observera att du behöver ange ditt ordernummer tydligt i returen. 


ANSVARSBEGRÄNSNING 
Thesoulpharmacy AB tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför företagets kontroll. 

På denna sida och/eller andra kanaler från thesoulpharmacy finner du information om vilka egenskaper stenarna har och vad de olika kristallerna kan passa till. Detta ska ses som hur thesoulpharmacy, kristallhealers och kristallguider har upplevt känslan i stenarna och är endast en rekommendation. Thesoulpharmacy rekommenderar att kristallhealing ska ses som ett komplement till traditionell sjukvård. Är du allvarligt sjuk ska du ta kontakt med läkare/vårdcentral.


PRODUKTINFORMATION 
Thesoulpharmacy reserverar sig för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Thesoulpharmacy garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Thesoulpharmacy försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt. 


COOKIES 

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida. 


PERSONUPPGIFTER 

Genom att använda vår webbplats och/eller andra kanaler från thesoulpharmacy där du skickar information till oss accepterar du vår integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Denna integritetspolicy är senast uppdaterad 2024-02-29 och ersätter all tidigare information gällande vår hantering av personlig data.

Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

Thesoulpharmacy är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

För att läsa mer utförligt om hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter ska du läsa vår integritetspolicy.


ÄNDRING TILL DE ALLMÄNNA VILLKOREN 
Thesoulpharmacy AB förbehåller sig rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen. 

 

TVIST OCH LAGVAL 
I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr. Vid eventuell tvist följer thesoulpharmacy beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan. Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.