• Livesändningar varje tisdag kl 20:00 / Besök vinden
Fri frakt vid 999:-

Uppdaterades senast 2021-11-07

FAQ & REGLER kring livesales 


NÄR har du livesändningar? 
Varje tisdag kl 20:00 (följ mig på Instagram för att inte missa extra-insatta livesändningar).


VAR har du dina livesändningar?

Genom Instagram-LIVE. Det är en funktion som inte syns i flödet utan i "storys"/"händelser". Min profilbild får en röd cirkel runt sig och det står "LIVE". Du når även livesändningen från min profil; klicka på min profilbild när LIVE-cirkeln är där så kommer du direkt till liven. 

 • Psst - slår du på aktiveringar så får du notiser om livesändningar.  


HUR får jag en soulbox?

Genom att göra ett köp direkt i liven (se nedan kring godkända/ej godkända claims).


VEM får handla? 

Under en livesändning är alla över 18 år fria att göra claims (köp). 


VILKA pax-regler gäller?
Det är först till kvarn som gäller under livesändningarna och för att alla ska ha en lika stor chans att kamma hem kristallen så finns det vissa PAX-REGLER att följa. 

 1. Det är min skärm som gäller
 2. Endast tydliga kommentarer godkännes
Varje persons chatt är olika pga Instagrams algoritm. När fler skriver på samma kristall kan kommentarer 1) blockeras (läs mer nedan) och 2) synas i olika ordning på olika skärmar. Instagram kommer (för dig) lyfta kommentarer som görs av någon du följer (och interagerar med) för algoritmen utgår ifrån att det som -den- personen skriver är information som -du- vill ha. Kommentarer lagda av personer du inte följer kan därmed vara dold för dig. Man ser ALLTID sin egen kommentar - även om inte jag eller andra gör det.  

För att göra det så rättvist som möjligt och låta kristallen hitta -sin- ägare (snarare än tvärt om) kommer jag uteslutande att gå ifrån hur min skärm ser ut. Jag vet att det är tråkigt att inte alltid lyckas claima allt som du dras till - men kom ihåg att allting sker utav en anledning.   


Tydliga kommentarer som godkännes kan se olika ut. Därför kommer jag här att lista olika exempel på kommentarer som godkännes respektive inte godkännes utifrån olika scenarion som kan förekomma i skärm på en livesändning hos mig. Observera att för att en kommentar ska vara godkänd behöver du ange vilken kristall du önskar köpa. Det är för MIG det behöver vara tydligt. 

När fler av samma mineral finns upplagda på bordet godkännes bland annat; 

 • Pax rosenkvart #1
 • Rosenkvarts #4 till box 27
 • Box 14 tar ros 3
 • Lägg den stora nr 3 i box 4 tack
 • Köper nummer 4
 • Pax rad 1 nummer 3
 • 2 till 34
Om någon kristall har en distinkt märkning kan du ange den som referens på vilken du önskar.

Ofta på en live så kan olika mineraler visas samtidigt. Finns bara en av mineralen på bordet godkännes bland annat; 

 • Pax rosenkvarts! 
 • Köper Lapis
 • Pax rå honung 
 • Rökisen till box 35


Kommentarer som ALLTID kommer godkännas är; 
 • Pax rad 3, #4

Kommentarer som normalt INTE kommer att godkännas är;
 • Pax den! 
 • Köper den där! 

Vid en ogiltig kommentar kommer kristallen att tillfalla den nästa som står på tur. Finns det inte fler intressenter på kristallen godkännes ovanstående kommentarer förutsatt att det är tydligt för mig vilken kristall du menar. 


BLOCKERADE kommentarer? 
Tyvärr händer det att Instagram blockerar kommentarer och när det är jättetråkigt när det händer. Av min erfarenhet händer detta när det är över 20 personer som tittar, när man skriver för "liknande" kommentarer (Instagram tolkar det som spam) och när många vill ha samma sak (skriver samtidigt). 

Ett tips för att undvika att bli blockerad är att skriva kristallens siffra i bokstäver och variera sättet du paxar på; t.ex genom att varva ordet "pax" med ordet "köper". Du kan också testa att skriva olika böjelser på orden så som "pixelipax". 

Märker du av att du upprepat blir blockerad kan du testa att skriva #unblocked följt av din kommentar alt. lägga till emojis. 


NÄR ska man betala?
Betalning sker senast dagen efter livesändningen (24 timmar). Därefter förbehåller jag mig rätten att makulera din soulbox och sälja kristallerna vidare. Detta kan ske helt utan förvarning. 

 • Önskar du betala senare går det alldeles utmärkt att välja faktura via Nets i kassan.


HUR betalar jag?
Lägg din soulbox i kassan och ange ditt instagram-namn (öppna plustecknet som heter "meddelande" i kassan) vid utcheckning.


KAN jag lägga till varor?

Vid utcheckning går det självklart bra att lägga till andra varor från webbshoppen. Du behöver inte göra två köp. Lägg din soulbox i kassan och scrolla igenom hemsidan. 

Att skicka printscreens till mig från en livesändning man sett i efterhand går också bra. Jag vill dock poängtera att jag inte kommer kunna leta upp specifika kristaller i efterhand - där hänvisar jag till personlig shopping - men finns det t ex. bara en kvar, eller det finns ett sånt distinkt kännetecken på kristallen, alternativt att jag inte hunnit duka av livebordet ska jag göra mitt bästa för att i mån av tid lägga dessa i din soulbox/skapa en soulbox åt dig. 


KAN man ångra sig?
Innan liven är slut; helst inte eftersom fler ofta är intresserade av samma kristaller, det förvirrar de flesta och tar vid förvirring mycket tid ifrån liven och dess övriga deltagare - men ja. Detta kan komma att ändras om det missbrukas - så utgå ifrån att "lagd sten ligger". 
Efter liven; Nej. 

Ett köp genom livesändning likställs med bud vid auktion och är bindande. Att strunta i betalning kan medföra att du blir begränsad i din möjlighet att handla genom livesändning. Var därför säker när du gör en claim. 

 • Önskar du betala senare går det alldeles utmärkt att välja faktura via Nets i kassan.


HUR gör jag om jag vill ha en öppen box?
Lägg din soulbox i kassan och ange ditt instagram-namn och ordet ÖPPEN (öppna plustecknet som heter "meddelande" i kassan) vid utcheckning. Meddelar du inte att din box skall vara öppen kommer jag utgå ifrån att din order ska skickas, packa och skicka dina varor.

 • Obs. checkar du ut din soulbox för första gången behöver du välja fraktsätt; (postnord 59:-, postnord försäkrad försändelse 99:- eller avhämtning i Häggvik, Sollentuna efter överenskommelse 0:-) annars riskerar din order att makuleras. 


FORTSATT öppen box efter påfyllning?
För att ha din beställning öppen MÅSTE du skriva ett meddelande i kassan vid VARJE utcheckning. Skriver du inget meddelande utgår jag ifrån att du vill att din order skickas och jag kommer
 packa och skicka dina varor.


HUR länge kan jag ha min box öppen? 
Du kan välja att ha din soulbox öppen. För att garantera att dina claims inte makuleras är det ytterst viktigt att innehållet i din box betalas i tid. Även vid varje påfyllning. 
Fylls sedan din box på kontinuerligt kan den vara öppen hur länge som helst. Skulle dock din soulbox vara orörd under två veckor kommer jag att stänga och posta den. 

FRI FRAKT?
Fri frakt tillämpas automatiskt om din ordersumma vid ett köptillfälle överstiger 999:-. Då blir fraktsättet postnord 59:- gratis och du väljer detta för att nyttja fri frakt. Väljer du att ha en öppen soulbox, valt fraktsättet postnord 59:-, och vid påfyllning av din soulbox kommer
över gränsen för fraktfritt kommer din frakt (obs. gäller endast postnord 59:-) återbetalas genom att din soulbox's senaste totalsumma korrigeras.  


SAMFRAKT - vad gäller?
Jag tillämpar enhetsfrakt. Det innebär att du betalar frakt per enhet/order och inte per vikt. Eftersom jag både värnar om miljön och om dig som kund erbjuder jag dig att samfrakta köp från fler livesändningar. Detta gäller dig med öppen box och innebär kort att du kan fylla på din soulbox och frakta köp från flera livesales under samma enhetsfrakt. 

Du betalar alltid frakt om din försändelse ska postas. Och vid liveköp betalas frakten vid din första utcheckning. Du kan välja Postnord 59:- eller Postnord försäkrad försändelse 99:-. Skillnaden är att en försäkrad försändelse ersätts (av postnord) vid styrkt förlust/skada. Vid betalning av påfylld order väljer du fraktsättet "SAMFRAKT" för att inte överbetala i frakt. Har du valt att ha din soulbox öppen (och valt fraktsättet postnord 59:-) och når fraktfritt (999:-) kommer jag att dra av frakten på soulboxens totalsumma. 

Detta kommer stå i din soulboxs produktbeskrivning. 


LEVERANSTID?
Just nu packar jag din order inom 4-6 arbetsdagar. Du får räkna med dessa dagar + ytterligare 2-3 vardagar för postnords hantering för att räkna ut din förväntade leveranstid. Den förväntade leveranstiden räknas från din senast lagda beställning eller från det att du meddelat mig att du vill få din order skickad.