• Livesändningar @instagram varje tisdag!
Fri frakt vid köp över 999:-

Konjac sponge

  • 89 kr

I lager

Konjacsvampen är en naturlig tvättsvamp tillverkad av 100% konjakrot. Konjakroten innehåller naturligt både vitamin A, B, C, D och E och har ett basiskt pH. Detta innebär att den balanserar hudens pH-värde vid användning. Konjacsvampen både rengör huden och avlägsnar döda hudceller. 


När du plockar upp din Konjacsvamp ur förpackningen är den stenhård. Du måste därför blöta ner den ordentligt så att den blir mjuk. Massera sedan ansiktet med Konjacsvampen för att rengöra huden. Konjacsvampen blir lite slemmig och löddrig, och därför bör du skölja ansiktet med ljummet vatten efter användning. 


När du är färdig sköljer du ur din Konjacsvamp, klämmer ut överflödigt vatten och låter den hängtorka. Varannan vecka kan du blötlägga din svamp i kokt vatten för att avlägsna bakterier. En väl omhändertagen svamp håller i 2-3 månader och det är dags att byta ut den när den ramlar isär. 


Vad gör du med din Konjacsvamp när du inte längre kan använda den för att rengöra ansiktet? Stoppa den i botten av en blomkruka - detta hjälper jorden att behålla fukten! 


Svampen finns i fem olika varianter, alla färgade med naturlig lera och olika egenskaper baserad på vad just DIN hud behöver!