• Butiken i Solna är öppen ons-tors 16:30-19:00
Frakt 69:- Frifrakt över 1400:-

Hur renar jag mina kristaller? Här kan du få tips om hur du kan rena dina kristaller. Precis som med alla energier behöver energierna i kristallerna renas mellan varven. Det absolut första jag gör när jag får en ny kristall är att rena den. Det är en liten ritual jag har för att frigöra kristallen från gammal energi från de som tidigare har hanterat kristallen. 

Var observant på att samtliga sätt att rena kristaller på inte passar alla kristaller. Kristaller är olika mycket ömtåliga. Vissa har en mer porös struktur och bör inte renas i vatten då den riskerar att lösas upp. Andra är känsliga mot solljus och kan blekas om de exponeras för länge i solens starka strålar. 

När du har bekantat dig med din kristall och om de är olämpligt att rena på något särskilt sätt så är det som sagt bra att starta er resa med en rening. Detta oavsett om du har köpt dina kristaller hos thesoulpharmacy eller fått dem av en nära och kär vän. Starta er relation utan gammal energi som hänger kvar.  

Här kommer några enkla tips på hur du enkelt kan rena dina kristaller hemma. 


Rena dina kristaller med hjälp av månenAtt rena sina kristaller i månljus är i princip att bevittna ren magi. Månen har en otroligt speciell kontakt med kristaller - precis som hon har med resten av naturen - och hennes närvaro är kännbar trots att man inte ser henne. 

Duscha eller bada dina kristaller och lägg dem sedan utomhus eller på fönsterbrädan och låt månen bada dem i sitt ljus och skölja bort gifter och negativitet. 

Månen laddar även kristallerna och den mest kraftfulla energin får du när månen är full. Den starka energin av fullmånen finns även dagen innan och dagen efter själva fullmånen. 

Energierna från månljuset når dina kristaller även om det är mulet ute eller om dina kristaller behöver ligga inomhus. Rena dina kristaller med hjälp av RökelserAtt rengöra sina kristaller med rökelser är en bra metod om man är osäker på hur känslig eller ömtålig ens kristaller är. Rengöring genom rökelse är nämligen någonting som alla kristaller tål. 

Och rening genom rökelse är fantastisk - röken från rökelsen kommer att finna all negativitet och utplåna den. Jag rekommenderar vit salvia som har en mycket rengörande effekt. Tänd rökelsen över ett ljus och blås ut om det bildas en låga. För sedan rökelsen över dina kristaller i en jämn svepande rörelse eller håll din kristall i röken från rökelsen och låt röken rengörande effekter verka. Man renar så länge man känner att det behövs det kan vara från en halv minut upp till flera minuter; beroende på vilket behov kristallen har av rening. 

Man kan också använda en fjäder för att få röken att skölja härligt över kristallen.


Rena dina kristaller med hjälp av vattenFöreställ dig att du står och rör dig under ett vattenfall - vattnet är svalt eller nästan kallt - det är väldigt uppfriskande eller hur? Att bara badda ansiktet i kallt vatten är också väldigt uppiggande och vatten har precis samma effekt på kristaller. 

Du bestämmer själv om du vill skölja dem under din rinnande vattenkran eller om du vill ta med dem till en bäck utomhus. Vill du undvika att de sköljs bort kan du med fördel ha dem i en nätpåse. För att göra reningen ännu mer effektiv kan du visualisera hur negativa energier sköljs bort med vattnet. 

Vill du hellre kan du också göra ett renande bad åt dina kristaller. Du kan då med fördel tillsätta lite Himalayasalt för en extra rengörande effekt. 

Självklart kan du även ta med dig dina kristaller ner i ditt eget soul-care bad.